9. - 13. JULIJ - ARENA STOŽICE

Vtisi staršev po Zmajčkovem kampu 2018

Po Zmajčkovem kampu 2018 je nekaj staršev poslalo svoje vtise in mnenja. Vsem se za lepe besede najlepše zahvaljujemo!

Pozdravljeni, 

Moj otrok je preživel nepozabni teden v Zmajčkovem košarkarskem kampu, navdušenje je trajalo od prvega do zadnjega dne. Tako zadovoljnega ga že dolgo nisem videla. Hvala vam in celotni ekipi!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Čestitam za tale projekt - za odlično idejo, fantastično organizacijo, treninge, skrb za nase otroke in seveda, izčrpna dnevna poročila. Energija je prevzela tudi mene, vsako jutro, ko sem pripeljala Nikolo, bi kar ostala z Zmajčki namesto sla v službo. 

Ne glede na to ali bo Nikola v prihodnjem letu kaj bolj resno treniral košarko ali ne, se zagotovo vidimo na Zmajčkovem košarkarskem kampu 2019. 

Veliko uspehov se naprej in lep pozdrav,

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvala Vam Borut, vam in celotni ekipi. Z mojega vidika je vse teklo odlično. Tim je z veseljem zgodaj vstajal in prihajal k vam, kljub temu, da je bil vsak dan bolj in bolj zmatran. Zdaj, ko to pišem, trdno spi. Zanj je to čudovita izkušnja, ta ekipni duh in pozitiven pristop, ki veje iz vsakega od vas. Učne ure iz tega, kako se je treba potruditi, imeti cilj in dati vse od sebe, so neprecenljive za gradnjo njegove osebnosti. Veliko se je naučil. In ne bodi len, ko sva prišla domov, bi on spet na igrišče s košarkarsko žogo pod pajsko. 
Tudi jaz sem se vsakič super počutila, ko sem stopila v dvorano. Bilo je res cool, poslušati 100žog, ki so udarjale ob tla in gledati navdušenje v očeh in mimiki vseh udeležencev. 
Odlično ste si to zamislili, res odlično. Pa še štajerc ste, kot jaz. Čez kak mesec je mirno lahko še en tak kamp in pridemo. Lepo poletje želim tudi vam in vaši ekipi in kličem po šeeeee. 
Lep pozdrav,K.R.

_______________________________________________________________________

Spoštovani

v prvi vrsti se zahvaljujemo vam, ker brez tako strokovnega vodstva in vašega entuziazma, zagotovo ne bi bil Zmajčkov kamp tako dober kot je.

Hvala vsem trenerjem in ostalim, ki so pripomogli, da so se naši otroci imeli lepo.

Naš Vid je bil navdušen in v soboto zjutraj je komentiral: Škoda, da je že konec. Po koncu pa: Naslednje leto grem spet.

Hvala tudi za vse vaše dnevne maile iz katerih je bila razvidno, kako radi delate z otroci in iz katerih smo dobili vpogled v Zmajčkov dan.

Lep pozdrav in veliko uspeha vam želim,

S. Š.

 

 

 

Živjo

včeraj sem tudi sam bil prisoten na zaključnem delu Zmajčkovega kampa in moram reči, da sem se kar naježil, ko sem vstopil v dvorano in začutil te pozitivne vibracije. :-) Čudovito je bilo videti tako malčke kot tudi njihove trenerje in starše, ki so dihali kot eno. Res, neprecenljivo!

Celotna ekipa si zasluži zares veliko pohvalo!

Res verjamem v rast projekta tudi v prihodnje. Imeli boste tudi našo podporo! ;-)

Čestitke, vsem skupaj! ;-)

Lep pozdrav/Best regards

I.G.

_______________________________________________________________________

Pozdravljeni,

hvala za to lepo sporočilo in za divno organizacijo ZK. 

Kot starš samo lahko rečem hvala, da ste poskrbeli, da se otroci počutijo izjemno.

Naslednje leto se vidimo spet!!

Lepe počitnice vam želimo.

J., M. in A.

_______________________________________________________________________

Spoštovani!

''Odkrili'' smo vas lansko leto in letos še v večjem številu zastopali barve Dolenjske. 

Dnevna vožnja v Ljubljano, zgodnje vstajanje in pozna vrnitev domov... pričakovala bi, da bodo naši ''Zmajčki'' tečni in utrujeni, a ravno nasprotno. Že na vse zgodaj so zbijali šale, peli in se veselili vsakega novega dne.

Organizacija b.p.! Pohvale za ves trud, potrpežljivost, pozitivno energijo, dobro vzdušje. Saj veste, da so otroci največji kritiki, a kritike enostavno ni bilo.

In da veste, naslednje leto pridejo spet! :-)

T.P.

_______________________________________________________________________

Pozdravljeni,

Zelo sem hvaležna vam in vaši ekipi, da ste spet tako lepo poskrbeli za naše otroke. Naši trije so imeli letos na obisku še svojega bratranca, da se jim je lahko pridružil na Zmajčkovem kampu, in vsi štirje so več kot očitno zelo uživali, čeprav čez leto trenirajo vse kaj drugega kot košarko. Pa ne da fantje kaj veliko povejo, ko jih človek vpraša, kako je bilo (in zato pri nas tudi toliko bolj cenimo vaša sporočila ob koncu vsakega dneva). Če bi ocena celega tedna temeljila zgolj na tem, kar povejo, bi si lahko predstavljala, da je bilo še kar – tako nekako kot šola. Samo po sebi pa nekaj čisto drugega pove dejstvo, da so imeli za vsako jutro pripravljeno budilko ob 5.45. Ko sva z možem še vsa omotična odtavala proti kopalnici, so bili oni že oblečeni in spakirani. Nobenega pokrivanja z blazino čez glavo, kričanja, negodovanja. Edino, kar jih je res skrbelo, je bilo to, da bodo zamudili individualni trening ob sedmih. In to je tisto, zaradi česar vem in sem prepričana, da se v vašem kampu otroci dobro počutijo. Zato vam želim še veliko takih kampov in tudi to, da bi z njihovo pomočjo v športnikih prebudili za današnje generacije že zdavnaj preživete občutke tovarištva. Mislim, da je pomembno, da mladi športniki ob srečanjih z velikimi košarkarskimi zvezdami spoznavajo, kdo je prava zvezda in zakaj. Talent in tehnično znanje košarke nikoli ne moreta nadomestiti sodelovanja in povezanosti v ekipi, tega pa so zmožni le tisti pravi, srčni igralci, ki so hkrati tudi pravi in srčni ljudje. Ko sem bila majhna in sva z očetom gledala tekme, je vedno pripisal koš ali gol tistemu, ki ga je omogočil, in ne tistemu, ki ga je na koncu dosegel. Njegova statistika se mi je sprva zdela malo čudna, potem pa sem počasi razumela in zdaj se trudim, da bi tudi moji otroci razumeli, kako pomembno je v športu in življenju biti nesebičen, česar se zavedate tudi vi. Spodbujate jih k sodelovanju, športnemu obnašanju in nesebičnemu prijateljstvu in že samo zaradi tega vem, da se vidimo spet naslednje leto. Košarka je samo še pika na i J

Vam in celotni ekipi želim lepo poletje in prijazno šolsko in trenersko leto.

L. Đ.

_______________________________________________________________________

 

Spoštovani Borut in ekipa,

Vse pohvale tudi s strani naše družine. Zavedam se kako zahtevna je organizacija tako velikih skupin in res vse čestitke organizaciji.

Kar pa gre najbolj v srce in meni mnogokrat kar orosi oči je vaš odnos do otrok, vaš pozitivizem, zagnanost, poudarjanje dobrih vrednot in sprejemanje vseh sort značilnosti otrok.

Naš Jure ima rad košarko, a se za tekmovalno verzijo, ki zahteva treninge 4 x tedensko plus vikend tekme nismo odločili. Vaš kamp mu pomeni zelo veliko (letos je bil drugič) in kljub napornim dnevom in zgodnji uri vstajanja, je vsak dan z veseljem šel na trening. Letos je bil v dobri ekipi in mu je to dajalo dodatna krila. Njegov trener Žiga mu je bil zelo všeč, je za hece, zna spodbujati in jih dvigniti, ko so imeli slabšo igro. Izjemno lepo je brati končno »poročilo«, povratna informacija Juretu in nama veliko pomeni, sploh, ker zna v otroku prepoznati tudi trud in kvalitete.

Skratka hvaležni smo vam za možnost, žal nam je, da bo Jure drugo leto »prestar« za vas, saj bo avgusta dopolnil 13 let, a ostala mu bo izkušnja.

Želim vam krasne poletne dni in upravičeno vas lahko greje občutek, da ste z ekipo dosegli »zmago«.

T.M.

_______________________________________________________________________

Pozdravljeni!
Iskrena hvala za nepozaben košarkarski teden! 
Po začetnih jutranjih “krčih”, ko sem sina pustila v dvorani, mi je zadnji dan še preden se je preoblekel rekel: ”Mami, ti kar pojdi, bom vse sam uredil!” Ko sva v soboto odhajala iz dvorane me je vprašal, če lahko gre na košarkarski kamp tudi naslednji teden. Zmaga!
Veliko se je naučil, predvsem pa dobil veliko voljo in željo, da nadaljuje. Vsak dan, če je le vreme dopuščalo, je treniral doma. Tudi po zaključku ga volja ni minila in košarka se je igrala večji del vikenda. Zmajčkovega dresa pa skoraj da ne sleče.
Iskrena hvala vsem trenerjem za skrb, strokovnost in potrpežljivost! Najboljši ste! Posebej se zahvaljujem trenerki Teji! Zaradi nje je bil za Vala kamp zagotovo še boljši in lepši. 
Nepozabno bo ostalo tudi puljenje zobka. Za to gre posebna zahvala boss-u Borutu! Da mu je glavni trener spulil zob je imelo zanj  seveda poseben pomen.
Hvala tudi vsem sponzorjem, ki so mlade košarkarje podprli in jim polepšali ter olajšali treninge...ter seveda gostom kampa, ki so z nasveti in podpisi dali kampu piko na i...
Ob tej priložnosti bi se še posebej zahvalila trenerju Timoteju Bečanu, ki je Vala kot prvošolca sprejel na treninge na OŠ Vič, se z njim neizmerno trudil in ga skozi celo leto vzpodbujal. Prav on je tudi “kriv”, da se je Val kampa udeležil, saj je kamp pohvalil in svetoval, da gre. 
S takšnim odnosom ima zmajčkov košarkarski kamp zagotovo svetlo prihodnost. Brez dvoma bo cilj 200 otrok kmalu presežen...lahko, da bodo Stožice postale premajhne! 
Nadaljujte s svojim izjemnim delom! 
Se vidimo septembra...do takrat pa vsem želim lepe počitnice!
S.L.

_______________________________________________________________________

Pozdravljen!

Letos smo imeli nepričakovano veliko nihanj - prvi dan je bilo vse super in odlično, po drugem dnevu je bil Taras tako jezen zaradi sodniških odločitev, da je rekel, da bo kar zaključil in ne bo šel nikoli več na kamp. Ja, to so pač ta leta, ko te vsaka malenkost vrže iz tira. No, v četrtek mu je uspelo priti v finale 1-na-1, kar je bil zanj izjemen uspeh in čeprav je v finalu izgubil in želel iz tega narediti dramo, smo mu doma hitro povedali, da izgubiti v finalu po tem, ko daš od sebe 101% in je nekdo pač boljši, ni nič slabega ali narobe. V petek je bil poparjen, saj so ga vsi prijatelji puščali na cedilu in se je bal, kako bodo nanj gledali trenerji, ker ne bo na sobotni zaključek pripeljal nikogar, ampak je imel vseeno v glavi tisto najpomembnejše - še dvakrat zmagati in osvojiti tretje mesto. In jim je uspelo. 

Seveda ne gre pozabiti na to, da je bil vsak dan poln vtisov, kdo je prišel na obisk, kaj novega so se naučil in izvedeli - spoznal je nove prijatelje, nove trenerje, se naučil novih stvari v košarki. 

Zadnji dan, finalni dan, tekma za tretje mesto ... priznam, malo sem zazijal. Jasno mi je bilo, da bo kot morda najstarejši v 2007 letniku in s kar nekaj leti izkušenj in igranja najbrž med tistimi, ki bo želel prevzeti vajeti v svoje roke in jih je. Ampak njegova odločenost na obeh straneh igrišča - nisem ga še videl tako gristi v obrambi in ne spomnim, da bi že kdaj prevzemal odgovornost v napadu. Vse mu seveda ni šlo, kot si je želel, ampak želja ... želja in energija sta tisti, za kateri mu vedno pravim, da morata biti pravi in potem ni tako pomembno, kakšen je končni rezultat. In to, da smo mu rekli, da smo ponosni nanj in na to, kako je šel v tekmo za "samo" 3. mesto, največ šteje. 

In prav kmalu bo prišel trenutek, ko se bom moral pošteno potruditi, da ga bom v igri 1-na-1 premagal. Nekaj centimetrov in kilogramov, tehnično me že zdaj prekaša. 

Vsako leto znova se ponavljam, ampak brez Zmajčkovega kampa se nad košarko sploh ne bi navdušil. Takrat se je začelo in mislim, da je Zmajčkov kamp vsako leto znova tista prelomnica, ko spozna, da je to tisto pravo. 

Tudi v letošnji selekciji pri trenerju Urošu je skokovito napredoval in upam, da ta ekipa ostane in igra skupaj, saj imajo potencial. Velik potencial. Želim in upam, da bo spoznal, da mora disciplino iz igrišča prenesti tudi v učilnico in predvsem, kako pomembno je spoštovanje - žoge, igrišča, dresa trenerjev, soigralcev, sodnikov in nasprotnikov. Ampak vsega tega jih učite in prav je tako. (Košarkaška) žoga je in naj ostane njegova najboljša droga. 

Hvala za vse in na svidenje jeseni, M.S.

_______________________________________________________________________