Zmaji dokazali, da lahko premagujejo dobra moštva

V soboto so košarkarji Cedevite Olimpije v Stožicah premagali Partizan NIS s 85:69 in v Ligi ABA zabeležili še četrto zaporedno zmago, s katero ostajajo na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja.

Sobotni uspeh nad najboljšim moštvom 7Days EuroCupa v tej sezoni in aktualnim superpokalnim prvakom Lige ABA, je zelo dober obliž na rano po sredinem porazu proti Nanterrju 92 iz Pariza v Evropskem pokalu. Zmaji so takrat klonili s 87:93, v soboto pa nato pred domačimi navijači pokazali povsem drugačen obraz, in predvsem po zaslugi odlične zadnje četrtine, povsem nadigrali Beograjčane (85:69).

»Zelo dobro je, da smo po porazih v 7Days EuroCupu dokazali, da lahko igramo proti velikim moštvom, in da lahko zabeležimo tudi zmago. Čestitam soigralcem, članom strokovnega štaba in klubu, za nas je to velika zmaga, a časa za slavje ni veliko. Gremo naprej,« je po obračunu s Partizanom NIS povedal Marko Simonović, ki je bil skupaj s Codijem Millerjem-McIntyrejem s 15 točkami najboljši strelec Cedevite Olimpije. Ob tem se je Simonović že oziral proti torkovemu dvoboju petega kola 7Days EuroCupa z Joventutom v španski Badaloni. »Čaka nas pot v Badalono, kjer bomo skušali nadaljevati z dobrim ritmom iz sobotne tekme s Partizanom NIS, in še naprej dvigovati našo formo. Menim, da imamo še naprej možnosti, da se prebijemo iz skupinskega dela Evropskega pokala, a videli bomo, kaj in kako, ko stopimo na parket proti Joventutu.«

Simonović in Miller-McIntyre skupaj z Jako Blažičem, kapetanom ljubljanskih košarkarjev, tvorijo trio najbolj učinkovitih igralcev Cedevite Olimpije v Ligi ABA v tej sezoni. Blažič je v soboto proti Partizanu NIS v 27 minutah igre dosegel 11 točk in ukradel dve žogi.

»Smo dobra ekipa, sestavljena iz igralcev z dobrimi karakterji. Verjamem, da bomo to prej ali slej dokazali. Obračun s Partizanom NIS je bil dober uvod v to dokazovanje, a zavedamo se, da je pred nami še dolga sezona,« mirno glavo po veličastni zmagi nad šestkratnimi prvaki Lige ABA ohranja Blažič.

V ponedeljek bo moštvo odpotovalo v Barcelono, in se v torek ob 20.45 v Badaloni udarilo z Joventutom, Zmaji pa želijo prav na tekmi z moštvom, katerega nosilca sta nekdanja košarkarja ljubljanskega kluba Klemen Prepelič in Alen Omić, prekiniti negativni niz porazov v evropskih tekmovanjih.