Zmaji šokirali Crveno Zvezdo v Beogradu!

Union Olimpija je v 6. krogu Lige ABA pripravila veliko presenečenje in v Pionirju na kolena spravila Crveno Zvezdo (73:77).

Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu Lige ABA pripravili veliko presenečenje in v Pionirju na kolena spravili Crveno Zvezdo (73:77). Celotna ekipa je odigrala odlično tekmo, glavna junaka srečanja pa sta bila Miha Lapornik, ki je na svoj 22. rojstni dan dosegel 22 točk, potem ko je zadel vseh pet poskusov izza črte, in Zack Wright, ki je bil izvrsten v zadnji minuti, ko je dosegel kar pet točk in priigral Unionu Olimpiji prednost, ki je utrla pot k veliki zmagi. statistika

Zvezda je v rednem delu Lige ABA na domačem parketu izgubila prvič po oktobru 2012. Zvezda brani tudi naslov prvaka Lige ABA. Z zmago se je Union Olimpija z dvema porazoma izenačila z Zvezdo in Cedevito. Vodi Budućnost, ki je klonila le enkrat, v soboto, 24.10. ob 17.00 pa podgoriško moštvo prihaja v Stožice. 

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke mojim igralcem za prikazano. Mislim, da so dali svoj maksimum. Odigrali so tako kot smo se dogovorili, predvsem strpno. Praktično celotno srečanje smo kontrolirali igro Crvene Zvezde, kar vsekakor ni lahko, še posebej v njihovi domači dvorani. Prenesli smo naše ideje na parket in, ker so vsi verjeli v to, so bili nagrajeni z zmago. Zelo mi žal, da se je poškodoval Luka Mitrović, upam, da ni kaj hujšega in želim mu čim hitrejše okrevanje. Zmaga je nagrada za vse dosedanje delo. Jutri je že nov dan, hitro moramo pozabiti to tekmo in se osredotočiti že na naslednjo."

Video