Zmaji z dobro igro do zmage v Kopru

Cedevita Olimpija je v Kopru na obračunu šestega kola Lige ABA prikazala zelo dobro predstavo, zabeležila zmago z 90:67, na ta način pa znova stopila na zmagovalna pota v regionalnem tekmovanju.

Pot do zmage so košarkarji Cedevite Olimpije tlakovali že v prvi četrtini, ko so zgrešili zgolj en met iz igre, na koncu pa so uspeli najti odgovor na vsak poskus Koper Primorske, da pride do preobrata, semafor v Areni Bonifika pa je ob izteku 40 minut kazal 90:67 v korist ljubljanskih Zmajev.

Uspeh proti Koprčanom je bil drugi v nizu, po sredini zmagi po Darušafaki, kapetan Jaka Blažič pa optimistično pogleduje v prihodnost.

»Upajmo, da je bilo to, kar smo pokazali na zadnjih dveh tekmah, pravi obraz Cedevite Olimpije v tej sezoni. Še vedno vsak od nas išče svojo vlogo znotraj ekipe, toda iz treninga v trening so te vloge bolj razporejene. Verjamem, da bomo v roku meseca, dveh, igrali tisto pravo košarko, ki jo ljubljanski navijači tudi pričakujejo,« je po obračunu z državnimi prvaki povedal Blažič. Koper Primorska je v drugem polčasu zaigrala bolje, ljubljanski košarkarji pa so imeli vseskozi pripravljen odgovor: »Na to smo vseskozi opozarjali. Košarkarji Koper Primorske so drugi polčas začeli veliko bolj zavzeto. Naša igra v obrambi je bila tokrat zelo dobra, in enostavno smo lahko odgovorili na vse, kar so želeli napraviti na igrišču.«

Nedeljske tekmece, ki so v minuli sezoni osvojili vse, kar se osvojiti da, je pohvalil tudi glavni trener Cedevite Olimpije, Slaven Rimac.

»Koper Primorska zna zmagovati. Ekipa je odlično vodena in selekcionirana. Ključ do zmage je bila prva četrtina. Zadeli smo veliko metov, ki se običajno ne zadevajo, s tem smo jih vrgli iz ritma in verjemite, da se je v takšne tekme zelo težko vrniti,« je izpostavil Rimac, z mislimi pa je že pri sredi: »Razmišljam že o sredi in o tekmi z Unicsom, ta obračun pa je za nas zelo pomemben. Na koncu so pomembne zmage in kvaliteta igre. Sam menim, da smo nekatere tekme, ki smo jih izgubili, odigrali bolje, kot tiste, ki smo jih zmagali. Toda zmage dajo zadovoljstvo. Za prave stvari je potrebno vztrajno delo, za to pa se moraš veliko zadevam odrekati. Na veliko tekmah smo bili blizu zmagi, zadnji dve smo zmagali, in posledično sem zelo zadovoljen.«

V sredo ob 18.30 košarkarje Cedevite Olimpije v Stožicah čaka prva od treh zaporednih domačih tekem, v Ljubljano pa v sedmem kolu 7Days EuroCupa prihaja Unics iz Kazana. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini (www.cedevita.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na vseh prodajnih mestih Moje karte.