Zmaji začeli z zdravstvenimi pregledi

Košarkarji Cedevite Olimpije so v torek začeli s pripravljalnim obdobjem na novo tekmovalno sezono 2020/21. Pred prvim zborom ekipe, ki bo v ponedeljek, 10. avgusta, bodo Zmaji v tem in prihodnjem tednu opravili vse potrebne zdravstvene preglede.

Hitro je minil mesec dni, odkar so se košarkarji Cedevite Olimpije nazadnje zbrali v Areni Stožice, in opravili zadnji skupni trening pred poletnim odmorom. V stožensko lepotico se bodo ljubljanski košarkarji vrnili v ponedeljek, 10. avgusta, v tem in naslednjem tednu pa Zmaje čakajo zdravstveni pregledi, ki bodo pokazali, kako pripravljeni so.

Spomnimo, košarkarji Cedevite Olimpije bodo z novo tekmovalno sezono 2020/21 začeli v četrtek, 17. septembra, ko se bodo na tekmi slovenskega Superpokala pomerili s Koper Primorsko. Uvodni obračun v novi sezoni 7Days EuroCupa bo sledil v sredo, 30. septembra, ko izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca čaka dvoboj z Nanterrjem 92 v Parizu, predvidoma prvi oktobrski konec tedna pa Zmaje čaka še prvo kolo Lige ABA, v katerem se bodo pomerili z novomeško Krko.

RAZPORED TEKEM V 7DAYS EUROCUPU (SEZONA 2020/21)
RAZPORED TEKEM V LIGI ABA (SEZONA 2020/21)

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vsako sezono začnemo z zdravstvenimi pregledi, ki so nekako nujno zlo, predstavljajo pa začetek pripravljalnega obdobja. Komaj čakam, da se ekipa znova zbere. Videli smo, da je v Ljubljano prišlo kar nekaj novih igralcev. Kmalu bomo vsi skupaj na parketu. Upam, da se bomo dobro ujeli, in da se čim prej tudi primerno uigramo.«

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Za nami so uvodni zdravstveni pregledi. Komaj čakam, da začnemo s pravimi treningi. Menim, da smo minuli mesec bolj ali manj vsi individualno delali po programu našega trenerja za telesno pripravo, zato upam, da bomo kmalu začeli s taktičnim delom treningov.«