Znan razpored pripravljalnih tekem Cedevite Olimpije

Košarkarji Cedevite Olimpije se s polno paro pripravljajo na prihajajočo tekmovalno sezono, znan pa je tudi že razpored pripravljalnih tekem, ki Zmaje čakajo do prve uradne tekme na Superpokalu Lige ABA.

Cedevita Olimpija se bo navijačem uradno predstavila na pripravljalni tekmi z nemško ekipo ratiopharm Ulm. Obračun z nemškim moštvom, na klopi katerega sedi nekdanji kapetan slovenske članske reprezentance Jaka Laković, zaigral pa bo tudi Zoran Dragić, bo v sredo, 11. septembra, ob 18.30 v ljubljanski Hali Tivoli.

Pred tem bodo Zmaji obdobje pripravljalnih tekem odprli na Rogli, kjer se bodo v času višinskih priprav v soboto, 28. avgusta, pomerili z Inter Bratislavo, ki je v minuli sezoni osvojila naslov slovaškega državnega prvaka. V torek, 3. septembra, bo v Kranjski Gori sledil še obračun z rusko ekipo Nižni Novgorod. Obe tekmi bosta za javnost zaprti.

Cedevita Olimpija bo med 5. in 8. septembrom sodelovala na mednarodnem turnirju v Sarajevu, ki bo potekal v spomin na legendarnega košarkarja Mirzo Delibašića, njeni tekmeci na turnirju pa bodo turški Gaziantep, črnogorska Budućnost VOLI in romunski Cluj.

Sledila bo domača predstavitev v Tivoliju, obdobje pripravljalnih tekem pa bodo Zmaji sklenili na mednarodnem turnirju v italijanskem mestu Desio, kjer se bodo najprej v soboto, 14. septembra, pomerili z ekipo Vanoli Cremona, v nedeljo, 15. septembra, pa bo sledil še obračun za končno razvrstitev, na katerem se bodo Ljubljančani udarili s Cantujem ali Germani Brescio, ki bo v prihajajoči sezoni tudi tekmec Cedevite Olimpije v 7Days EuroCupu.


PRIPRAVLJALNE TEKME 2019

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA (tekma zaprta za javnost)

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – NIŽNI NOVGOROD (tekma zaprta za javnost)

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september, in nedelja, 7. september:
MEDNARODNI TURNIR (sodelujoče ekipe: Gaziantep, Budućnost VOLI, Cluj, Cedevita Olimpija)

Hala Tivoli (Ljubljana), sreda, 11. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), sobota, 14. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VANOLI CREMONA (mednarodni turnir)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), nedelja, 15. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)