Znan strokovni štab članske ekipe za 2016/2017

Novi trener Uniona Olimpije Gašper Okorn si je izbral ožje sodelavce za sezono 2016/2017.

Člansko ekipo Uniona Olimpije bo v sezoni 2016/2017 vodil trener Gašper Okorn. 43- letni slovenski trener si je za pomočnika trenerja izbral Luko Bassina, ki opravlja to funkcijo pri Unionu Olimpiji že od 2013 in novinca Igorja Kešlja, ki je v preteklosti deloval kot glavni trener pri slovenskem prvoligašu Šenčurju. Kondicijski trener članske ekipe ostaja Saša Ogrizović, ki je v klubu že od 2012. Fizioterapevt članskega pogona prav tako ostaja mag. Rok Žagar, ki je v Unionu Olimpiji od začetka pretekle sezone.

Gašper Okorn – glavni trener

Gašper Okorn je svojo trenersko kariero začel v Škofji Loki leta 2001, kjer je deloval vse do selitve v ljubljansko Union Olimpijo leta 2003, kjer je postal pomočnik trenerju Sašu Filipovskemu. V prvem obdobju pri Zmajih je kot pomočnik osvojil dva naslova slovenskega ligaškega prvaka, superpokal in pokalni naslov. Union Olimpija je takrat nastopila tudi na zaključnem turnirju jadranske lige. V sezoni 2005/2006 se je prvič podal v tujino, natančneje v litovski Lietuvos Rytas, kjer je eno sezono asistiral hrvaškemu trenerju Nevenu Spahiji s katerim je osvojil litovsko prvenstvo in baltsko ligo. Sezono 2006/2007 je začel kot pomočnik trenerja Tomu Mahoriču pri Unionu Olimpiji, a je po njegovem odhodu, že konec oktobra, evroligaško ekipo prevzel kot glavni trener. V sezoni 2007/2008 je vodil latvijski klub Ventspils, ki je nastopal tudi v takratnem Ulebovem pokalu. V sezoni 2008/2009 je odlično vodil poljsko ekipo Energa Czarni, ki je nastopila tudi v mednarodnem Fibinem EuroChallengu. S strani stanovskih kolegov je bil isto sezono zaradi odlične uvrstitve v polfinale izbran tudi za najboljšega trenerja poljske prve lige. Leta 2010 je sledila selitev v domovino, saj je vse do 2013 vodil ekipo Slovana. Na začetku sezone 2013/2014 je za mesec dni prevzel ekipo Al Kuwaita, kjer je takrat nastopal tudi Marko Milić, a se je že oktobra odločil, da nov izziv poišče drugje. Do konca sezone 2013/2014 je vodil poljsko ekipo AZS Koszalin. Januarja 2014 je prevzel domžalske Helios Sunse, ki jih je vodil vse do decembra 2015. Trener Okorn je leta 2005 sodeloval v slovenski reprezentanci do 20 let kot pomočnik trenerju Miru Aliloviću na evropskem prvenstvu. Leta 2007 in 2008 je bil pomočnik trenerju Alešu Pipanu na članskih reprezentančnih akcijah za evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre. V sezoni 2016/2017 bo kot glavni trener vodil člansko ekipo Uniona Olimpije.

Luka Bassin – pomočnik trenerja

Luka Bassin je po končani trinajstletni igralski karieri uspešno zaključil študij na ljubljanski Fakulteti za šport leta 1997 in se usmeril v trenerske vode. Od leta 1997 do 2008 je delal kot glavni trener mednarodno priznane košarkarske selekcije na Gimnaziji Bežigrad. Lahko se pohvali, da je leta 2001 s svojo gimnazijsko selekcijo osvojil svetovno prvenstvo srednjih šol v Turčiji. Bassin je klubsko trenersko pot je začel leta 2004 na Jančah, kjer je že v prvi sezoni delal kot glavni trener. V naslednji sezoni je prevzel vodenje kadetske selekcije Uniona Olimpije in osvojil državno prvenstvo ter več mednarodnih turnirjev. V sezoni 2006/2007 je prevzel službo glavnega trenerja KK Hrastnik. Po končani sezoni je sprejel ponudbo Uniona Olimpije, da nadaljuje delo z mladimi. Od avgusta 2007 do decembra 2008 je treniral kadete in hkrati bil pomočnik trenerja pri mladincih. V nadaljevanju obdobja pri Unionu Olimpiji je prevzel vlogo glavnega trenerja mladinske selekcije, ki jo je uspešno vodil na mnogih mednarodnih tekmovanjih in se med drugim uvrstil tudi na zaključni turnir Evrolige za mlade v Pariz. Združenje trenerjev je Luki Bassinu za sezono 2009/2010 podelilo tudi nagrado za najboljšega trenerja mladinskih ekip. S svojimi varovanci je v tem obdobju osvojil tudi mladinsko državno prvenstvo. V sezoni 2011/2012 je bil glavni trener slovenskega prvoligaša iz Škofje Loke, izpopolnjeval pa se je tudi v tujini – med drugim pri trenerju Ettoreju Messini. V svoji karieri je Bassin sodeloval tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let med leti 2005 in 2007, kjer je opravljal funkcijo pomočnika trenerja. Med poletjem 2014 je opravljal delo pomočnik trenerja v članski B reprezentanci Slovenije. Od leta 2013 opravlja delo prvega pomočnika glavnemu trenerju pri članski ekipi Uniona Olimpije.

Igor Kešelj – pomočnik trenerja

Igor Kešelj je več kot 20 let igral košarko v Medvodah, potem pa se je lotil trenerskega poklica. V Medvodah je nekaj časa vodil košarkarsko šolo, potem pa je prevzel člansko ekipo, ki je pod njegovim vodstvom takoj napredovala iz 2. SKL v 1. B. V naslednjih letih je deloval kot glavni trener še v Hrastniku, Parkljih Ljubljana, vnovič v Medvodah in od leta 2013 do 2016 v Šenčurju, kjer je v treh letih ekipo popeljal iz 1. B v prvo slovensko košarkarsko ligo.

Saša Ogrizović – kondicijski trener

Saša Ogrizović je zaključil študij Fakultete za šport v Ljubljani – smer kondicijsko treniranje. Trener Ogrizović je v slovenski košarki prisoten od leta 2006, ko je začel delati v KK Slovan Ljubljana. Do leta 2012 je treniral člansko in mladinsko ekipo iz Kodeljevega. Od začetka sezone 2012/2013 se je pridružil članski ekipi Uniona Olimpije, v sezoni 2015/2016 pa je poleg članov, prevzel tudi skrb za kondicijsko pripravo mladinskih kategorij. Prisoten je tudi na Univerzi v Ljubljani, kjer skrbi za izvajanje fitnes programa. Od leta 2015 sodeluje tudi s slovensko reprezentanco košarke na vozičkih. Izven tekmovalne sezone v košarki skrbi tudi za individualno pripravo športnikov.

mag. Rok Žagar – fizioterapevt

mag. Rok Žagar je diplomant Fakultete za šport v Ljubljani, kjer je z odliko diplomiral (tema rehabilitacija in preventiva poškodb komolca). Po končanem študiju v Sloveniji je šolanje nadaljeval na univerzi St. Mary's v Londonu, kjer je končal magisterij smer - rehabilitacija v športu (Immediate Effect of the Ankle Manual Mobilisation Treatment (MMT) on the Dynamic Postural Control: a randomised control trial). Tekom šolanja je pridobil 25 mednarodno akreditiranih certifikatov, ki pokrivajo različne smeri fizioterapije. Dosedanje delovne izkušnje si je nabiral s fizioterapevtskim delom doma in v tujini. V Sloveniji je delal v Centru za rehabilitacijo in preventivo Terme Krka, v Angliji pa v londonski tekaški šoli, priznani privatni kliniki Allen's (delal pod mentorstvom vodilnega fizioterapevta britanske atletske reprezentance), osteopatski ambulanti Vale, Bishop’s Strotford in v fizioterapevtski kliniki Ergotec Health Studios. Žagar je del Uniona Olimpije od začetka sezone 2015/2016.