Družbena odgovornost - Projekt One Team

Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, ki ga podpira tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, skupaj z neprofitno organizacijo Special Olympics, ki je prav tako glavni partner tega projekta. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalni skupnosti.    

Evroliga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope tekom sezon razvila celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba, deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti.

Glavno sporočilo projekta je tako izkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, na način, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Od ustanovitve projekta leta 2012 je projekt neposredno oziroma posredno naslovil že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Del projekta One Team je tudi Cedevita Olimpija. V okviru projekta bo klub v sezoni 2019/2020 sodeloval s Centrom Janeza Levca Ljubljana, ki je vzgojno izobraževalna ustanova, namenjena vzgoji in izobraževanju ter usposabljanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, predvsem učencem z motnjami v duševnem razvoju in avtizmom.

Cedevita Olimpija se bo z učenci Centra Janeza Levca predvidoma srečevala na tedenski bazi, preko košarke ter osnovnih košarkarskih elementov ter vaj pa bo učencem skušala osvetliti življenjsko pomembne veščine, potrebne za čim učinkovitejšo vključenost v socialno življenje. V skladu z osnovnim vodilom projekta je namen projekta v Ljubljani preko košarke mladim iz Centra Janeza Levca omogočiti razvoj osebnostnih veščin, ki jim nato lahko pomagajo pri vključevanju v lokalno skupnost.

Veliki podporniki projekta One Team so seveda tudi košarkarji ter člani strokovnega štaba KK Cedevita Olimpija. Največji podpornik med Zmaji pa je Edo Murić, ki je v tej sezoni tudi klubski ambasador projekta One Team.