Organizacija razvojnega programa mlajših kategorij

Osnova razvojne piramide Cedevite Olimpije je košarkarska šola. V sodelovanju z drugimi košarkarskimi šolami organiziramo številne turnirje in tekme, kjer dajemo prednost motivaciji, druženju in učenju osnov, sam rezultat pa je drugotnega pomena.

Prva selekcija je sestavljena iz najboljših posameznikov košarkarske šole (igralci do 10 let). Sledi prehod v selekcijo U12 (mlajši pionirji), obe selekciji igrata v državnem prvenstvu do 12 let. Tudi pri starejših pionirjih imamo dve ekipi: prva igra v 1. ligi, medtem, ko je druga sestavljena iz mlajših igralcev, ki se pripravljajo za igranje naslednje leto in nastopa v 2. pionirski ligi. Že v pionirski selekciji skušamo dopolnjevati ekipo z najbolj nadarjenimi posamezniki iz Slovenije in drugod. Večina igralcev prve pionirske ekipe do 14 let igra tudi v ekipi kadeti "B" v kvalifikacijah za prvo kadetski ligi, kjer na podlagi doseženega rezultata nastopajo v prvi ali drugi ligi. Namen je, da si nabirajo prepotrebne izkušnje in odigrajo večje število tekem.

S prehodom v kadetsko kategorijo se pričnejo tudi dopoldanski individualni treningi za najbolj nadarjene. Kadetska ekipa "A" nastopa v 1. kadetski ligi, v njej pa so najbolj nadarjeni košarkarji iz lastnega pogona ter drugi, s katerimi skušamo zapolniti vrzeli na posameznih igralnih mestih. Večina kadetov predstavlja tudi ogrodje mladinske ekipe. Igralci, ki so v zadnjem mladinskem letu, so ponavadi posojeni v druge klube, kjer si nabirajo članske izkušnje ali pa so priključeni prvi ekipi Cedevite Olimpije.

Ob tekmovanjih v državnem prvenstvu, se naše ekipe udeležujejo tudi številnih mednarodnih turnirjev. Mladinci KK Cedevita Olimpija Ljubljana igrajo na mednarodnih kvalifikacijskih turnirjih za uvrstitev na mladinski finalni turnir Evrolige, hkrati pa se predstavljajo tudi na turnirjih mladinske Lige ABA.