mag. Rok Žagar


Vloga: Športna rehabilitacija

mag. Rok Žagar je diplomant Fakultete za šport v Ljubljani, kjer je z odliko diplomiral (tema preventiva in rehabilitacija športnih poškodb komolca). Po končanem študiju v Sloveniji je šolanje leta 2011 nadaljeval na St. Mary’s University College v Londonu, kjer je februarja 2013 kot prvi v generaciji uspešno opravil vse študijske obveznosti in uspešno zagovarjal znanstveni magisterij iz športne rehabilitacije (naslov disertacije “Immediate Effect of the Ankle Manual Mobilisation Treatment (MMT) on the Dynamic Postural Control: a randomised control trial”) in pridobil naziv akreditiranega zdravstvenega delavca v Združenem Kraljestvu (UK).

Dosedanje delovne izkušnje si je nabiral z delom doma in v tujini. V Sloveniji je delal v Centru za rehabilitacijo in preventivo Terme Krka, v Angliji pa v londonski tekaški kliniki - The Running school Chiswick, priznani privatni kliniki Allen’s Physiotherapy (delal pod mentorstvom vodilnega fizioterapevta britanske atletske reprezentance), osteopatski ambulanti Vale Practice, in v fizioterapevtskih klinikah Ergotec Health Studios in Bishop’s Strotford Physiotherapy.

V sezoni 2015/2016 se je zaposlil pri Petrol Olimpiji, ki je sodelovala v 1.SKL, regionalni Ligi ABA in Eurocupu. Po koncu sezone je zaradi dobrih referenc začel sodelovanje tudi z KZS (Košarkarsko zvezo slovenije), kjer je bil povabljen k delu z slovensko košarkarsko reprezentanco mlajših članov U20. Julija 2017 je z U20 ekipo Slovenije sodeloval na evropskem prvenstvu A divizije, ki se je odvijalo na Kreti.

Poleg tega je zelo aktiven tudi na področju kontinuiranega izpopolnjevanja. Do sedaj je pridobil okoli 30 akreditiranih certifikatov, ki pokrivajo različna področja športne medicine, fizikalne terapije, rehabilitacije, biomehanike, manualne terapije, športnega bandažiranja,…itd). Poleg tega sodeluje tudi z FZS (Fitnes zvezo slovenije), ki ga je maja 2016 angažirala kot enega od predavateljev na svojem strokovnem simpoziju o športnih poškodbah (naslov predavanja “Tendinopatije spodnje ekstremitete – implikacije za rehabilitacijsko in kondicijsko vadbo”).